A password will be e-mailed to you.

4 מתכוני דגים מומלצים

מאת: WeLead | 31 באוגוסט 2018

מלבד היותם טעימים מחקרים מוכיחים כי דגים מונעים מחלות. אכילת דגים היא אחת ההמלצות התזונתיות. מחקרים רבים מצביעים על התועלת הבריאותית באכילת דגים, החל ממניעת מחלות לב, ועד למניעת אלצהיימר.

קבלו 4 מתכונים מפתיעים וטעימים עם דגים על פי השף של מסעדת “206 דגים” איציק הראל והביאו את המסעדה אליכם למטבח.

פילה מוסר קראנץ וירקות

מתכון ל 2 סועדים

2  פילה מוסר במשקל 250 גרם כל אחד נקי מעצמות

1 בטטה חתוכה לקוביות ואפויה בתנור

1 זוקיני חתוך לגפרורים

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1/4 כרובית חתוכה לפרחים קטנים

6 יחידות אספרגוס

חופן בזיליקום יבש

חופן נענע יבשה

2 חופנים פנקו (פרורי לחם יפניים)

1/4 כפית אבקת שום

מלח ופלפל שחור גרוס

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את הדגים

מערבבים את הנענע, בזיליקום, פנקו ואבקת שום ומצפים את הדג

מניחים על מחבט משומנת וצורבי כשתי דקות מכל צד

בנפרד מקפיצים על מחבט את הירקות מתבלים במעט מלח ופלפל ומניחים על צלחת הגשה, מעל מניחים את הדג ומגישים.

צילום: יח”צ

סלט עלים ופורל מעושן

מתכון ל 2 סועדים

מרכיבים:

דג פורל שלם נקי

1/2 קילו מלח גס

מעט נסורת לעישון

חסה סלנובה שטופה

חסה ערבית  שטופה

צרור ארוגולה שטופה

4 צנוניות פרוסות

חופן אגוזי מלך

6  עגבניות שפיץ

1/4 כוס רוטב וינגרט

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

ראשית כל יש לשים את הפורל הקערה מכוסה במלח גס(כולו)

שעה שלמה לאחר מכן לשטוף אותו ולייבש

לקחת סיר רחב ונמוך לכסות את תחתיתו בנייר אלומיניום ,לפזר מעט נסורת ולשים רשת שתיכנס לסיר לשים בתחתית משהו על מנת ליצור הגבהה של 8 ס״מ לפחות

להניח את הדג מרוח במעט שמן זית ולהדליק אש בינונית עם הסיר מכוסה כ12 דקות עד שהדג מקבל צבע מעושן עמוק

לאחר מכן לתת לו מנוחה בצד כ10 דקות ואז לנקות אותו בעדינות מן העור והעצמות

לערבב את העלים עם האגוזים והצנוניות, שרי, וינגרט.

להגיש בקערה ומעל לפזר את הפורל המעושן.

צילם אפיק גבאי

אורז בר וירקות עם לוקוס ואצות ווקאמה

מתכון ל2 סועדים

מצרכים:
1כוס אורז בר
1 זוקיני
1 ארטישוק
3 אספרגוס
400 גרם לוקוס נקי מעור ועצמות
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
100 גרם אצת וואקמה גרוס עבה
אופן הכנה:
לעטוף את הלוקוס באצות הטחונות ולצרוב קלות במחבט
לבשל את האורז במי ברז כ6 כוסות מים על כוס אורז
כ40 דקות עד שהאורז נפתח מעט בקצותיו ולסנן את הירקות לחתוך לקוביות קטנות 3 מ״מ
להקפיץ במעט שמן זית להוסיף את האורז ולתבל בעדינות להוסיף פטרוזיליה קצוצה
לפרוס את הלוקוס ולהניח מעל האורז ולהגיש.

צילום אסף גולן

פילה לברק עם טפנד ותבשיל עדשים אורגניות

מתכון ל 2 סועדים

מצרכים:

2  דגי לברק מפולטים

טפנד מזיתים שחורים (אם אין בבית מאוד פשוט להכין: חופן זיתים שחורים מזן קלמטה מגולענים, 1/4 כוס שמן זית 4 יחידות אנשובי כבוש ולטחון בבלנדר מקל הכל יחד)

4 שיני שום קונפי

200 גרם עדשים אורגניות צהובות

2ענפי טימין טרי

4 כפות שמן זית

1 שאלוט קצוץ

כוס ציר ירקות

אופן ההכנה:

את השאלוט מטגנים במעט שמן, מוסיפים את העדשים, ציר ירקות ומערבבים עד שהעדשים מוכנות (להוציא כשהם אל דנטה) ולתבל במלח ופלפל שחור גרוס.

את הלברק למרוח מצידו הפנימי בטפנד ולהניח על התבנית, כך לעשות עם כל ארבעת הפילטים

לאפות ב190 מעלות כ10 דקות

להניח על כל צלחת מעט עדשים מעליהם 2 יחידות דג בצורה שהעור כלפי חוץ, מעט שום קונפי מעל וענף טימין.

ניתן להגיש עם פרמזן מגורד.

צילום: יח”צ