A password will be e-mailed to you.

חייבים להכין לפסח: טארט טאטן של בקר וירקות

מאת: תמיר ילינק | 1 באפריל 2020

יש לכם עכשיו הרבה זמן בבית, למה שלא תנסו להכין טארט טאטן של בקר וירקות, מתכון באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופי

 

טארט טאטן של בקר וירקות

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 15 דקות

 

מרכיבים עבור 4 מנות:

500 גרם כתף בקר אירופי טרי
250  גרם בצק פריך מלוח
200  גרם גזר
50  גרם בצל
200 גרם כרישה
200  גרם לפת (קטנות)
חוט זעפרן
כפית סוכר, מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות.
פורסים את הבקר לפרוסות דקות.
צורבים על מחבת במשך 15 דקות עם מעט שמן.
שוטפים ומקלפים את הירקות.
חותכים את הגזרים והכרישה לחתיכות גדולות, את הלפתות לרבעים ואת הבצל לפרוסות.
מאדים את הירקות על מחבת גדולה עם מעט שמן במשך 10 דקות ומתבלים במלח ופלפל.
משרים את חוט הזעפרן במעט מים חמים עם כפית סוכר ונותנים לו “להיפתח”
בתבנית עגולה, מפזרים את הירקות ואת נתחי הבשר בצורה שווה ויוצקים את הזעפרן מעל.
מרדדים את הבצק  ויוצרים ממנו עיגול בקוטר התבנית.
מכסים את הבקר והירקות בעיגול שיצרתם מהבצק.
אופים בחום של 180 מעלות, למשך 30 דקות.
מוציאים מהתנור והופכים את הטראט על צלחת גדולה.
מגישים. בתיאבון!

המתכון באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST